Kalici Dövmeler Sonrasi Bakim Nasil Yapilmali

Dövme işlemi bitirdikten ardından , evinize seyir yolculuğunuz amaçlı üzerini tek bandajla kapatacağım. Bandajınız, tek saatle üç saat arası müddetle kalsın. Bandajı çıkarttığınızda epeyce ılık suyla  ( huzursuz etmeyecek civarı ateş gibi ) yıkayın ve antibakteriyel sabunla, ya da evinizdeki rastgele tek narin el sabunuyla  ( narin sabun, ivory, dove gibi; yalnızca parfümlü ya da minik tanecikli olmasın) yıkayın. Belli Belirsiz dokunuşlarla nazik kurulayın, ve daha sonrasında amaçlı kendiliğinden buharlaşarak kurumasına müsaade verin (havluyla ya da banyo lifiyle şüphesiz ovalamayın).

kalıcı dövme yaptırma

Ardından , kalıcı dövmeye, anında emilecek ve nemlendirecek civarı az miktarda, doğru , kokusuz cilt kremi (lubiderm, aveeno, curel, eucerin, ya da bunlara eşit kremleri öneri ederim) uygulayacaksınız, üst kısmına dolgun tek katman krem sürmeyin. Dövmenizden ardından , sizinkinin tek merhemden (aquaphor marka) yarar görüp görmeyeceğini sizlere söyleyeceğim (her dövme amaçlı gereken değildir).

O günden ardından altını çizen , erken akşam dövmenizi yıkayacaksınız, dövmenizi kuru ya da gergin hissettiğinizde ya da gün içerisinde tahmini üç defa krem süreceksiniz.

Dövmeye dokunmadan öncesinde kesinlikle ellerinizi yıkayın.

Birkaç gün ardından , dövmenizin üstünde ayrıntılı tek kabuk oluşacak, ve tahmini tek hafta içerisinde tek gün bu kabuk soyulmaya başlayacaktır. HIÇBIR ZAMAN kabuğu soymayın ya da kaşımayın, yalnızca temiz ve nemli tutun ve kabuk tahmini iki hafta içerisinde spontane düşecektir. Kabuğu çıkarmak , soluk noktalar oluşmasına ve daha çok cilt hasarına sebep olacaktır.

İyileşme esnasında bunları YAPMAYIN:

    Dövmeyi yine bandajlama  ( Üst Kısmına elbise giymek, sürtünmeye sebep meydana gelmediği müddetçe sıkıntı olmaz. Sargı inşa etmek dövmenizin gökyüzü almasını engelleyecek, iyileşmeyi yavaşlatacak, ve alanda çirkin birşeyler oluşmasına ne sebeple olacaktır)
    Dövmeyi suya batırma (bu, küveti doldurarak banyo, havuz ve deniz manasına gelir; olağan duş almakta mahzur yoktur)
    Kuvvetli güneş ışığına maruz bırakma (pastırma benzeri cızırdayacaktır!)
    Traş olma (Of!)

Tüm kabuklar düştüğünde ve deriniz hatasız duruma geldiğinde, dövmeniz tamamıyla iyileşmiştir ve yine traş olabilirsiniz, yüzebilirsiniz, ve öbür her şeyi yapabilirsiniz. Ara Sıra kabuk düştükten ardından , dövmenizin üstünde çil çil , kabarık ya da cilalı benzeri hissedilen, 2. tek katman oluşabilir. Bu yalnızca iyileşen derinizin tek diğer katmanıdır. Halen ıslanabilir ve traş edilebilir, ama halen nemlendirmeniz gerekir ve zaman içerisinde kendiliğininden pürüzsüzleşecektir. Şayet iyileştikten ardından dövmenizde nefes noktalar varsa, dükkana gelip beni görebilir ve bedelsiz olarak tek düzelti randevusu alabilirsiniz. Dövmeniz iyileşirken tek sorunuz olursa, lütfen dükkana gelip bana gösterin.

Yorumlar