Dövme Tattoo Nedir?

tattoo
Vucuda değişik şekiller çizerek silinmez mürekkep ile cilt alta tabakasına yapılan işleme dövme denir. Sözcüğü ilk yazılı kaynak, "dövme" (veya Samoaca "Tatau") dergisinde görünür Joseph Banks , gemiye doğabilimci Kaptan Cook 'un gemisi HMS Endeavour : "Ben şimdi, onlar silinmez kendilerini işaretlemek şekilde söz eder her biri bu yüzden onların mizah ya da eğilim "ile işaretlenir.

Kelime "dövme" getirildi Avrupa'nın kaşif tarafından James Cook Tahiti ve yaptığı ilk yolculuktan 1771 yılında döndü, Yeni Zelanda . Yolculuğun onun anlatı yılında "tattaw" denilen bir işlem anlamına gelir. Bundan önce de, yara izi, boya veya boyama olarak tarif edilmiştir.

A Trompe-L'oeil örümcek dövmesi

Dövme özellikle, birçok kültürde yüzyıllardır uygulanmakta olan Asya ve dünyaya yayılmıştır. Ainu , yerli halklarından Japonya , geleneksel yüz dövmeler vardı. Bugün, bir bulabilirsiniz Atayal , Seediq , Truku ve Saisiyat Tayvan , Berberiler arasında Tamazgha (Kuzey Afrika), Hausa insanların Kuzey Nijerya ve Maori ve Yeni Zelanda yüz dövme ile.

Dövme arasında yaygın idi Polinezyalılar ve Afrika, bazı aşiret grupları arasında Borneo , Kamboçya , Avrupa, Japonya, Mentawai Adaları , Mezo , Yeni Zelanda, Kuzey Amerika ve Güney Amerika, Filipinler ve Tayvan . Gerçekten de, adanın İngiltere dövme adını alır; "tasarımları olan insanlar" olarak İngilizler çevirir ve Picts ., başlangıçta İngiltere'nin kuzey kesiminde iskan halklar, kelimenin tam anlamıyla "boyalı insanlar" anlamına gelir bazı rağmen tabular dövme çevreleyen, pratikte birçok yerinde popüler olmaya devam dünya .

Yorumlar