Tattoo ve Dövme Bakımı 2013 - Muhteşem Ötesi Dövme Tattoo Modelleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

21 Mart 2013 Perşembe

Tattoo ve Dövme Bakımı 2013

Dövme bakımı nasıl yapılır?
Bir dövme ne kadar güzel yapılırsa yapılsın dövme bakımı muntazam yapılmadıktan sonra ortaya çıkan sonuç kötü bir dövme olacaktır. Bu yüzden dövme yapıldıktan sonra dövmeyi yaptıran kişinin de üstüne düşen bakımı yapmak zorundadır. Güzel bir dövme sahibi olmak istiyorsanız aşağıdaki dövme bakımını mutlaka yapınız.


1- Dövme yapıldıktan sonra dövme sanatçısı dövme bölgesini iyice temizler ve ilaçlayıp dövme bölgesini streç filmle sarıp dövme bölgesi iki saatline korumaya alır.

2- Dövme yaptırmış kişi 2 saat sonunda dövme bölgesindeki streç filmi çıkararak dövme bölgesine bepanthen krem sürmeye başlar

3- Dövme bölgesine bepanthen krem günde en az 5 kere iyicene yedirerek sürülür

4- Dövme bölgesine bepanthen krem dövme bölgesindeki en son kabuk düşene kadar sürülür. ( tahmini süre on gün ila on beş gün arası )

5- Dövme bölgesine 3 gün su değdirilmemelidir.

6- Dövme bölgesinde ki kabuklar koparılmamalıdır.

7- Dövme bölgesine bepanthen krem sürülürken ellerimizin temiz olmasına dikkat edilmelidir.

8- Dövme bölgesi yapıldıktan 2 saat sonra streç film çıkartılır ve bir daha üstü kapatılmaz.

9- Dövme bölgesi ikinci bir şahısa elletilmez. Açık yara olduğundan ellerden bakteri geçme olasılığı vardır.

İNSAN DERİSİ


Deri birçok tabakadan oluşan, içinde algılayıcı sinirler, dolaşım kanalları, havalandırma sistemleri, ısı ve nem ayarlayıcıları bulunan, gerektiğinde güneşe karşı kalkan üretebilen oldukça karmaşık bir organdır. Deri, insan vücudunda tek parçadan oluşan en geniş organdır. Hem sağlam hem de esnek bir dokudur. Gerektiği zaman ısınmamızı gerektiği zaman da serinlememizi sağlar. Vücudun hastalıklara karşı korunmasının birinci ve en önemli aşaması olan deri, sürekli olarak kendini yeniler. Hepimiz derinin duyu yetisinden yararlanarak hareketlerimizi düzenleriz. Deri bu fonksiyonlarını özel olarak hazırlanmış yapısı sayesinde gerçekleştirir. Deri birbirinden tamamen farklı yapılardan oluşur. Alt kısmında yağdan oluşan bir katman vardır. Bu yağ katmanı yalıtım görevi görür. Bu tabakanın üstünde deriye esneklik özelliğini veren ve büyük kısmı proteinden oluşan bölüm vardır. Yağ katmanının üstündeki ilk tabakaya alt deri, onun üstündekine de üst deri adı verilir. Bu tabakaları derinin mikroskobik kesitinde görebiliriz: Üst deri, alt deri ve yağ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Sayfalar