Dövme Stili Nasil Seçilmeli Sizce? - Muhteşem Ötesi Dövme Tattoo Modelleri

Boxed(True/False)

test banner

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

12 Ağustos 2013 Pazartesi

Dövme Stili Nasil Seçilmeli Sizce?

Dövme sitesi olarak sizlere güzel paylaşımların peşi sıra bir dövme stili nasıl seçilir seçim yapılırken nelere dikkat edilir. Dövme stilleri çeşitleri nelerdir hepsi detaylı olarak sitemizde sizler için paslıyoruz.

Tribal Dövme: Kabileye ait olan kabilesel anlamına geliyor.  İngilizce tribe kelimesinden türemiştir. Dövmecilik sanatı açısından tanımını yapacak olursak; simetrik, asimetrik, anlamlı, anlamsız şekiller anlamına geliyor. Çok fazla yaptırılan tarzdır.Belirli bir anlam ifade etmeyen tribal sıklıkla yaptırılan bir tarzdır.

Dövmede anlam kaygısı taşımayan insanlar yaptırır. Totemlerde kullanılan çizgilerden doğmuştur. Ve yapılış tarzı olarak dövmeciler tarafından genelde tercih edilmezler. Çünkü çoğunlukla doldurma işçiliklerdir, sıkıcıdır. Dövme yaptıranlar, eğer dövme sanatçısının yaratıcılığını kullanmasını sağlarlarsa; triballere üç boyut kazandırabilirler. Renklendirebilirler. Bu tribalin sıradanlığını ortadan kaldıracaktır.


Portre Dövme: İnsan portreleri olduğu gibi hayvan portreleri de yapılmaktadır. Biomekanikte olduğu gibi geleneksel tarzda portre yapılmaz. Hata götürmeyen bir tarzdır. Belki hayvan portrelerinde olmasa da insan portrelerinde mutlak şartla benzetmek esastır. Profesyonel dövme tekniğinde en üst noktada işçiliği gerek tirir. Dövme sanatçısının ışık, gölge ve perspektifi iyi algıladığının ispatıdır.

Celtic Dövme: Tribalize şekillerin iç içe geçmiş, yerine göre karışmış, simetrik, asimetrik dağılmalarından oluşmuş şekillere denir. Özellikle simetri içeren Celticlerde asimetri oluşmaması önemlidir.

Biomekanik Dövme: Yıldız Savaşları, yarı makine yarı insan robotlar, kısaca teknolojinin getirdiği yenilikler dijital çizim sanatçılarını, sür realist ressamları ve ardından da profesyonel dövme sanatçılarını etkilemiştir. Ve dövme de ‘biomekanik’ adlı tarzın ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Gölgeleme, renk geçişleri, karartma, ışıklandırma teknikleri gerektirir. Haiti Tarzı gibi geleneksel dövme tarzlarıyla biomekanik dövme yapmak neredeyse imkansızdır. Biomekanik Tarz için dövme makinesinin, orijinal dövme boyalarının teknik özelliklerinin hemen hepsi kullanılır. Hayal gücünü tetikleyen, dövmecinin sanatını konuşturup kendi özgünlüğünü sergileyebileceği bir tarz olarak tanımlayabiliriz. Profesyonel dövme işçiliği açısından en üst derecede işçilikler arasındadır.

Simge Dövmeler: Çok geniş amaçlı yapılan dövmelerdir. Kişiden kişiye farklılık gösterir. Sizin bu da ne? Bu yaptırılır mı dediğiniz dövmeler taşıyan insan için çok anlamlı olabilir. Bu tarz dövmeler sıkça yapılır.

Carton Dövme: Çizgi film karakterlerinin dövmelerine denir. Carton çizim dövmeler sinemanın insan üzerindeki etkisini anlatır. Bu tarz dövmeleri genelde 17-22 yaş grubu yaptırır. Büyük ebatlarda ve çok görünecek yerlere yaptırılmazlar. Oldschool tarzın da ifade ediliş biçimidir.

Mistik Dövme: Gerçek üstü peri, melek, şeytan, azrail, cin, yaratık çizimlerini, dini inancı, felsefi görüşleri ifade eden simgeleri içeren dövme çeşididir. Mistik çizimler, kalıcı dövmenin doğuşuna sebep olan bir tarzdır. Fakat profesyonel dövme makineleri sayesinde 3 boyutlu işçilik verilebilir hale gelmiştir.

Hayvan Dövmeleri: Daha çok erkeklerin yırtıcı hayvan saplantısı vardır. En çok yapılanlar akrep, aslan, vahşi kuşlar,köpek, ejderha, dinazor dövmeleri denilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Sayfalar