Ölüm dövmeleri Santa Muerte 2013


Santa Muerte ( kelimenin tam anlamıyla Kutsal Ölüm  veya Aziz Ölüm ) dövme Meksika insanlar arasında son derece popülerdir. Santa Muerte (ayrıca Santisima Muerte , Señora de las Sombras (Shadows Lady ) , Señora Blanca ( White Lady ) , Señora Negra ( Siyah Bayan ) , Nina Santa ( Kutsal Kız ) , La Flaca (Skinny One) , Santa olarak bilinen Sebastienne , vb ) Meksika öncesi İspanyol dönemine kökeni tarih var ölüm sevgili tanrıçasıdır.

kökeni Santa Muerte tamamen net değil , ama Santa Muerte kültü Mesoamerican ve Katolik inançları arasında bir bileşim olduğu oldukça açıktır . Kolomb öncesi döneminden bu yana Meksika kültürü Ölüler Günü yaygın Meksika kutlama görülebilir ölüme karşı belli bir saygı , korumuştur . Ölüm yaşam ve ölüm ikiliği sembolize yarısı eti eksik olan insanlar şeklinde Aztek ve diğer kültürleri , içinde şahsında oldu .

Kolomb öncesi Aztek din olarak , doğal nedenlerden ( yaşlılık , hastalık , vb ) ölen insanların ruhların dünyasına Mictlan ,en düşük ve kuzey bölümü oldu yeraltı . Mictlan bir kral , Mictlantecuhtli (Underworld Efendisi ) ve eşi , Mictecacihuatl ( Yeraltı Lady ) tarafından yönetildi . < / A>

Mictecacihuatl Mictlan sadece Kraliçe değil , ama aynı zamanda oldu karanlık yeraltı (bazı efsaneler o ölülerin kemikleri ile sorumlu tanrıça olduğunu iddia etti ) ikamet edenruhların koruyucusu . Ayrıca modern içine Aztek gelenekleri evrimleştiğiölü antik festivaller , başkanlık < / i > ( İspanyolca el Dia de los Muertos içinde Day of the Dead < / i > ) - ilk olarak Temmuz ayı sonu ve Ağustos başında düştü ve çocuk ve ölü adanmış bir tatil .

doğal nedenlerle ölenkişilerin bu yeraltı için uzun ve tehlikeli bir yolculuğa onlarla taşınan mezar mal , ile defnedildi . Mictlan girişte bu malların Mictlantecuhtli ve eşi , Mictecacihuatl sunuldu . Verilen teklifleri çoğu o zaman bugün Santa Muerte sunulan bu aynıdır .




Mictlantecuhtli ( sol ) ve Mictecacihuatl ( sağ) < / i > < / b >


< p style = "color : beyaz , text-align : haklı ; font-family : Arial , Helvetica , sans - serif ; font-size : Büyük , " > Aztek İmparatorluğu'nun İspanyol fethinden sonra , ölüm ibadet azaldı ama eradike asla ve Ölüler Günü en önemli Meksika festivallerinden biri olarak kaldı . Katolik Kilisesi bu satanizm bağları olduğunu iddia eden bir ölüm kült olarak Santa Muerta etiketli olması nedeniyle Ölüler Günü , aksine , Santa Muerte ibadet19. yüzyıla kadar gizli kaldı . Bu yüzeyli zaman , reaksiyon bulunan herhangi bir görüntü yakılması gerektiren , genellikle sert oldu .

Santa Muerte birdini 20. yüzyılın ortasında doğan ve başında gizli ve yakından suç ile ilişkili bulunmuştur . Ancak, son yıllarda , orijinal Santa Muerte takipçileri (örneğin hırsızlar , yankesici ve sokak uyuşturucu satıcıları gibi)Katolik Kilisesi'nin katı davranış veyaşam onun yetersiz yansıması ile hayal kırıklığına uğrayan sıradan Meksika Katolik binlerce birleştirilmiş Modern Meksika toplumunun . Sıkıntı dışında manevi bir şekilde sunanSanta Muerte saygı , hızla genişletti . Inananların sayısı yaklaşık iki milyon takipçisi büyüdü ve yeni bir din sınırlarını geçti .
' Santa Muerte ' ritüel sırasında çekilen

photos < / i > < / b >


Roma Katolik Kilisesi Saint Ölümibadet kınadı olmasına rağmen , bir kara büyü ve şeytana tapanlar olarak Santa Muerte takipçileri olarak göz önündehayranları onların Katolik inanç vazgeçmiş hiç. Santa Muerte için hayranları Katolik inanç ve Santa Muerte ibadet arasında herhangi bir çelişki görmüyorum çünkü Santa Muerte figürler genellikle İsa Mesih veya GuadalupeVirginheykelleri yakın durmak . Birçok yönden , Santa Muerte adanmış bir ritüel güç şifa , koruma ve iyilik için alay ve dualar dahil olmak üzere Katolik ayin , çok benzer .

Bazı ibadet kendi kanlı diztürbe için hac son parçası yapmak ve bunların çoğu Aziz Ölüm için güçlü bir ilişki vardır esrar duman . Tespih günün sonunda toplu dua önce , onlar teklifleri bırakın ( para , şeker, tütün , çiçek ve mumlar ) ve rivayete çok güçlü aziz ve hayat kurtarıcı yapabilirsiniz ' La Santísima Muerte ' , dilekçe yapmak mucizeler .

Devam edecek ...

Yorumlar