Dövme 'Tattoo' Nedir?


Dövme nedir?


Dövme deri altına iğne yardımı ile renkli boyalar enjekte edilerek oluşan şekillere verilen addır. Dövme anlamına gelen tattoo kelimesin Tahiti lisanından tautau’dan geçmiştir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygın olarak kullanılır.


Dövme neden yapılır?


Dövmenin yapılış amacı farklılık göstermektedir. Kimi zaman sevdikleri kişilerin birbirlerinin baş harflerini yazdırmak için, kimi zaman bağlı bulundukları gruplara ait olduklarını göstermek için, kimi zaman da fark edilmek, kendini göstermek, aykırılığını kanıtlamak isteyen kişilerce kullanılır. Dövme özellikle ergenlik çağına yeni girmiş ya da ergenlik çağın da olan gençlerin daha çok tercih sebebi olmuştur. Yaşlarının verdiği o zamanki asilik, farklı olma çabası ve kendini bulmaya çalışmanın verdiği o sıkıntılı dönemleri bir şekil de dışa vurmaya ihtiyaç duyduklarından kaynaklanır.


Dövme nasıl ortaya çıkmıştır?


 Dövmenin tarihçesi çok çok eskilere dayanır. Miladdan önce 2000 li yıllar da Eski Mısır halkının dövme yaptırmış olan mumyalarının olduğunu görülmüştür. Günümüzde tekrar daha çok gençler arasında yaygın kullanılır.


Ne tür dövmeler yapılmamalıdır?

Genellikle kişi isimlerinin dövme olarak yapılması tavsiye edilmez. Bunun da nedeni bellidir. Dövmeler ömür boyu kalıcıdır, kişilerle bir probem olduğunda daha sonra bu dövmelerden pişmanlık duyulabilir. Aynı zamanda geçici olarak trend olan şeylerin dövme olarak yaptırılması doğru olmaz.

Dövme ile ilgili daha fazla bilgiye aşağıdaki adresten ulaşmanız mümkündür:
http://www.tortattoo.com

Yorumlar