İlk Hafta Dövme Bakımı
İlk hafta bakıma çok özen gösterilmelidir. 3 gün süreyle yüzeyin suyla temas etmemesi en önemli kuraldır. Dövme iğneleriyle tahribata uğrayan cildiniz bu dönemde her türlü enfeksiyona açık olur. Yara olarak görünmese de o bölgeye yaralıymış gibi özen göstermeniz gerekir. Küçük iğne darbeleri ile kanama ve ödem oluşmuş bu alanı vücut yara olarak algılayıp iltihabı savunma hücreleri ile onarıma geçiyor.Her yarada olabileceği gibi dövme yapılmış bölgenin de iyi korunamadığında enfeksiyon kapma riski fazladır. İnfekte olan dövme istediğiniz görüntüden sizi uzaklaştırır. Suyla temas, hasarlı bölgede açılma oluşturabileceği gibi, su içindeki olası mikropları da taşıyabilir. Bu nedenle en az üç gün sudan olabildiğince koruyun. Bunu en iyi yolu, antibiyotikli bir merhemi dövme alanına yoğun bir şekilde sürmek ve 3-5 gün süre ile üzerini hafifçe sarmak. Bu işlemi günde üç kez tekrarlamalısınız. İlk haftadan sonra sargı kullanmadan merhem sürme işlemine devam edebilirsiniz.Yaranız artık iyileşmeye başladı. Bu süre yara büyüklüğüne ve vücut yapınızın özelliğine bağlı.
Yaranın iyileşmesi kabuklanma ve kabuk atma şeklinde olacaktır. Her merhem sürme işleminde merhem ile birlikte kabuklar da yavaş yavaş çıkacaktır. Bu nedenle kuvvet uygulayarak, kopararak kabukları soymaya çalışmayın. Bu süre içinde yara kabuğunun gerilmesine bağlı olarak o bölge derisinde gerilme kaşınma olabilir.
İlk Ay Dövme Bakımı
Takibinde 1 ay süresince güneşle direkt temas etmemesine özen göstermeniz gereklidir. Çünkü dövme yaptırdığınız bölge vücuttan daha koyu renkli ve hala daha hassas. Güneş ışığından daha fazla etkilenecek, bu da rengin solmasına, henüz tam iyileşmemiş cildinizin hasar görmesine yol açacaktır.İyi bir dövme için bakım sürekli olmalıdır. Bu bakıma dövme tıpkı cildiniz, saçlarınız gibi ihtiyaç duyar. Dövmeyi nemlendirir ve güneşe karşı iyi korursanız her zaman ilk günkü gibi canlı kalacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder