Dövme Yaptirmak Kansere Yol Açarmi Sualine Cevap

Ben dövme üstünde gelişmiş cilt kanseri görmedim. Gördüğümüz cilt kanserleri uzunca seneler gün altında personel açık tenli insanlardı. Biyolojik literatüre ilgilenmek amaçlı Pubmed i açtım. Dövme cilt kanseri arasındaki ilişkiyi araştıran makaleleri inceledim. Dövme üzerinden cilt kanseri gelişmesinin biyolojik değeri vardır ve yayım olarak biyolojik dergilerde onay görür.

dövme cilt kanseri
Dövmenin ne civarı yaygın meydana geldiğini söylememe büyük ihtimalle sebep yok. Cilt kanserleri de sık sık görülen kanserler içerisindedir . 2012 seneye civarı 50 dövme üstünde gelişmiş cilt kanseri bildirilmiş (Kluger N. 2012) Dövmeye politik veya dini olarak karşıysanız, bu yayınlar yeteri kadar iddia oluşturur.

Bilim sayımlama ile konuşur. Biyolojik gerçeklikten bahsedebilmek amaçlı İstatistiksel olarak manalı olması gerekir. Milyonlarca dövmeden 50  cilt kanseri gelişmesi İstatistiksel olarak yeteri kadar onay edilmez. Kluger ve dostları cilt kanseri ve dövme arasındaki ilişkiyi  tesadüfi olarak değerlendirmişlerdir.

Cilt kanseri ile sebep netice ilişkisi fakat ultraviole ışınlarıyla kurulabilir.Dövmenin tek takım politik görüşler aracılığıyla güzel karşılanmaması neticesi kanser yapar diyenlere, her politik fikir aracılığıyla yaygın kullanılan kaş konturunun da tek dövme meydana geldiğini da bahsetmek gerekmektedir .

Dövme kanser yapar mı?
- Biyolojik olarak hayır

Güzel tek hafta dilerim.

Yorumlar